Popis
Nekorektní zpověď kuchaře v New Yorku. 'Sex, drogy a haute cuisine‘. Necenzurované vzpomínky jednoho z nejslavnějších amerických šéfkuchařů. Tohle je svět chlapů s vařečkou v ruce. Z kuchyní, které jedou na plný plyn. Šéfkuchař Anthony Bourdain předvádí čirou radost z přípravy kvalitního pokrmu na profesionální úrovni a chce, abyste poznali, jak to vypadá a voní v rámusící a syčící kuchyni velkoměstské restaurace. Akčně vás zasvětí do žargonu a černého humoru, jaký lze zaslechnout v předních kuchařských liniích. Začíná svým prvním kulinářským zážitkem a přes školní léta se konečně dostává do opravdové kuchyně. S tím přichází i historky, z nichž tuhne úsměv na rtech, aby se posluchač za chvilku nezřízeně rozesmál. Víte, proč si nedávat v pondělí v restauraci rybu? Už máte chuť na něco dobrého? Ideální audiokniha do kuchyně.
Přehled kapitol
| 1 | Předkrm – Poznámka šéfkuchaře | 00:09:40 | ||
| 2 | První chod – Jídlo je dobré, část první | 00:12:42 | ||
| 3 | První chod – Jídlo je dobré, část druhá | 00:14:03 | ||
| 4 | První chod – Jídlo je sex | 00:15:14 | ||
| 5 | První chod – Jídlo je bolest, část první | 00:18:09 | ||
| 6 | První chod – Jídlo je bolest, část druhá | 00:12:30 | ||
| 7 | První chod – Americký kulinářský institut | 00:25:42 | ||
| 8 | První chod – Návrat mal carne | 00:19:25 | ||
| 9 | Druhý chod – Kdo vaří? | 00:24:03 | ||
| 10 | Druhý chod – Z naší kuchyně na váš stůl, část první | 00:14:53 | ||
| 11 | Druhý chod – Z naší kuchyně na váš stůl, část druhá | 00:17:10 | ||
| 12 | Druhý chod – Chcete vařit jako profící? | 00:27:17 | ||
| 13 | Druhý chod – Syndrom majitele restaurace a jiné zdravotní obtíže | 00:19:21 | ||
| 14 | Druhý chod – Vazoun, část první | 00:13:54 | ||
| 15 | Druhý chod – Vazoun, část druhá | 00:19:47 | ||
| 16 | Třetí chod – Dobývám pozice, část první | 00:21:12 | ||
| 17 | Třetí chod – Dobývám pozice, část druhá | 00:24:22 | ||
| 18 | Třetí chod – V povznesené náladě | 00:22:58 | ||
| 19 | Třetí chod – Šéfkuchař budoucnosti | 00:17:34 | ||
| 20 | Třetí chod – Apokalypsa, část první | 00:15:55 | ||
| 21 | Třetí chod – Apokalypsa, část druhá | 00:11:02 | ||
| 22 | Třetí chod – Léta v divočině | 00:24:11 | ||
| 23 | Třetí chod – Co vím o mase | 00:24:56 | ||
| 24 | Třetí chod – Pino Noir: Toskánská epizoda, část první | 00:23:05 | ||
| 25 | Třetí chod – Pino Noir: Toskánská epizoda, část druhá | 00:25:42 | ||
| 26 | Dezert – Všední den, část první | 00:20:47 | ||
| 27 | Dezert – Všední den, část druhá | 00:20:31 | ||
| 28 | Dezert – Všední den, část třetí | 00:22:27 | ||
| 29 | Dezert – Zástupce šéfkuchaře, část první | 00:19:13 | ||
| 30 | Dezert – Zástupce šéfkuchaře, část druhá | 00:24:54 | ||
| 31 | Dezert – Vyjadřovací prostředky | 00:22:58 | ||
| 32 | Dezert – A ti druzí | 00:15:03 | ||
| 33 | Dezert – Adam Pravé příjmení neznámé | 00:27:23 | ||
| 34 | Dezert – Oddělení lidských zdrojů | 00:14:55 | ||
| 35 | Káva a cigárko – Život Bryana, část první | 00:22:00 | ||
| 36 | Káva a cigárko – Život Bryana, část druhá | 00:25:14 | ||
| 37 | Káva a cigárko – Vyslancem v Tokiu, část první | 00:17:26 | ||
| 38 | Káva a cigárko – Vyslancem v Tokiu, část druhá | 00:18:26 | ||
| 39 | Káva a cigárko – Vyslancem v Tokiu, část třetí | 00:25:18 | ||
| 40 | Tak vy se chcete stát šéfkuchařem? – Závěrečný proslov | 00:18:10 | ||
| 41 | Kuchyň je zavřená – Bolí mě ruce | 00:20:41 | ||
| 42 | Kuchyň je zavřená – Doslov | 00:28:25 | ||
| 43 | Předmluva z roku 2012 a Úvod z roku 2000 | 00:17:42 |
Více
Detaily
| Autor | Anthony Bourdain |
|---|---|
| Čte | Otakar Brousek |
| Vydavatel | Tympanum |
| Celková délka | 14:16:20 hod. |
| Vydáno | 2021 |
| Formát | MP3 |
| Velikost | 783 MiB |
| EAN | 8595693456859 |
| Jazyk | Čeština |